Plângi când tai ceapa? Iată cum poţi evita lacrimile!
Oamenii au acceptat deja că atunci când se apucă să taie o ceapă o să apară şi lacrimile. Dar te-ai întrebat vreodată de ce se întâmplă acest lucru? Oare de ce începem să plângem în timp ce tăiem o ceapă şi nu în timp ce tocăm orice altă legumă? Iată răspunsul. Pentru că ceapa creşte în pământ, aceasta absoarbe o cantitate mare de sulf de la el, care duce la formarea de acid sulfuric. Atunci când o tai cu cuţitul, se eliberează acidul, care se amestecă cu aerul şi formează un compus de sulf volatil, care, când ajunge în contact cu ochii noştri sub formă de gaz, creează senzaţia de arsură. Şi din cauza acestei iritaţii, apar lacrimile în mod automat.
Iată câteva trucuri prin care pot fi prevenite lacrimile:
Aprinde o lumânare înainte de a tăia ceapa
Făcând asta, flacăra lumânării va absoarbe sulful volatil care cauzează iritarea ochilor. Astfel, ceapa este tăiată fără să plângi.