Porţia de sănătate. Secretele celei mai bune ciorbe de zarzavat, un preparat rapid şi delicios care topeşte grăsimile
După mesele îmbelşugate cu prăjeli, grăsimi şi multe calorii, organismul are nevoie de refacere. O ciorbiţă acră, doar cu zarzavat este cea mai sănătoasă variantă. Legumele ajută la detoxifierea de după sărbători când preparatele din carne au fost la putere.
Gela Dumitrache, o gospodină din comuna Unirea care pregăteşte tot felul de bunătăţi şi le împarte cu prietenii săi virtuali pe blogul său culinar cufarulcubucurii.wordpress.com, găteşte de când se ştie ciorbă de zarzavat. Mâncarea este binevenită oricând: după sărbători, vara când sunt călduri toride sau în zilele de post când nu se consumă carne. Reţeta este simplă şi delicioasă.
Ingrediente:
3 cepe medii 3 ardei de care or fi, roşii, verzi, galbeni… 3 morcovei un păstârnac o rădăcină de pătrunjel un dovlecel mare