Prajitură cu foi negre şi cremă albă
Reteţa de prajitură cu foi negre şi cremă albă necesită o atenţie mai deosebita şi timp, dar nu se pregăteşte foarte greu. Mai întâi se prepară foile negre, blatul pufos, crema albă cu care contrastează perfect ciocolata pentru decor.
Ingrediente:
Pentru aluat: 4 linguri de ulei 4 linguri de zahăr 2 ouă 5 linguri de lapte 1 lingura amoniac stins 2 linguri de cacao făină cât cuprinde
5 ouă
1 cana zahăr
1 cana făină
1 varf de cuţit amoniac
1 l lapte
8 linguri făină
14 linguri zahăr
3 sferturi pachet de margarină
1 ceaşcă cafea apă
1 sfert pachet margarină (cel rămas)
4 linguri cacao
1 pahar zahăr
Mod de preparare:
Se pregateşte aluatul pentru foi. Într-un recipient se freacă ouăle cu zahărul, după care se adaugă ulei şi se continuă amestecarea până obtineţi o pastă. Se stinge amoniacul şi se adaugă peste compoziţia de mai sus, după care se pune cacao.
Amestecaţi şi adăugaţi făina până obţineţi un aluat numai bun de întins. Aluatul pentru foi negre se împarte în două şi se întinde. În tava de la argaz se pune hârtie de copt, se preasară puţină făină şi se pune prima foaie. Se coace prajitura cu foi negre şi cremă albă şi după aceea se repeta procedura cu cea de-a doua foaie neagră. Se scoate prajitura cu foi negre şi cremă albă şi se lasă la răcit.
Tort cu glazura de ciocolata alba
Tort cu glazura de ciocolata alba
Tarta cu crema de branza si ciocolata