Pui cu ciuperci şi smântână la cuptor

14 aprilie 2014   Ponturi în bucătărie

Carne de pui cu ciuperci, o combinatie care nu da gres pe nicio masa, fie ea festiva sau in familie. Daca mai adaugam si smantana la aceasta combinatie, devine o reteta delicioasa pentru oricine.

Ingrediente:

1 pui, taiat in 8 bucati, fara piele faina 1 ceapa mica, tocata marunt 400 g ciuperci proaspete (în acest caz, ciuperci maro) 300g smantana 300ml supa de legume - cub (sau de apa) 1 lingura faina 1 lingura sos Pesto piper negru

Mod de preparare:

Se spala bine carnea de pui si se lasa la scurs. Pe un fund din lemn, se taie carnea in 8 bucati si se elimina pielea, dupa care se presara cu sare si piper. Puteti folosi bucati de piept de pui, dar si copan sau alte parti, dupa cum se vede in imagine. Se imprastie faina si se da carnea prin ea pe toate partile.

Intr-o tigaie intinsa pe aragaz, se pune ulei si se prajeste fiecare bucata de carne pe fiecare parte, pana cand se rumeneste.

Reţeta completă pe gătitul.ro!

Reţeta completă pe gătitul.ro!

Mai multe