Rădăcinoasele întăresc imunitatea
Legumele rădăcinoase - morcovul, pătrunjelul, ţelina, păstârnacul, sfecla, ridichea – sunt folosite la pregătirea mâncărurilor sau a sucurilor de leac. Se consumă şi în stare crudă. Vitaminizează şi întăresc imunitatea.
Lipsa poftei de mâncare poate fi semnalul unei carenţe de vitamina A. O salată de morcovi, de ţelină sau de sfeclă roşie te ajută să-ţi recapeţi apetitul.
Morcovul protejează pielea
Este cultivat şi apreciat în toată lumea. Efectele benefice pentru organism se datorează conţinutului de betacaroten, vitamina A, minerale şi antioxidanţi. Un pahar de suc de morcovi băut dimineaţa, pe stomacul gol, întăreşte imunitatea, detoxifică, protejează pielea şi îmbunătăţeşte vederea.
Are în compoziţie substanţe nutritive care ţin la distanţă o mulţime de boli. O legătură de pătrunjel oferă calciu, magneziu, fosfor, sodiu, potasiu, sulf, mai mult fier decât spanacul, provitamina A şi vitamina C. Pătrunjelul protejează ficatul, calmează simptomele alergiilor, tratează constipaţia, scade colesterolul şi are grijă de vasele de sânge. Terapia cu suc de pătrunjel e bună în caz de anemie, întăreşte unghiile, combate oboseala cronică şi retenţia de apă. Pentru că este foarte concentrat, sucul de pătrunjel se consumă numai în combinaţie cu suc de morcov ori ţelină.