Reţeta adevăraţilor cartofi ţărăneşti, la ceaun, dezvăluită de un experimentat bucătar

14 septembrie 2016   Ponturi în bucătărie

Cartofii ţărăneşti sunt garnitura preferată de mulţi dintre noi, atunci când alegem să mâncăm o friptură la restaurant. Reţetele actuale ne propun prepararea la cuptor a cartofilor, cu afumătură şi ceapă, modalitate care, ce-i drept, tuturor ne este la îndemână, însă, pe vremuri, spune bucătarul buzoian Cristi Dobre, cartofii ţărăneşti se pregăteau la ceaun.

Reţeta simplă de preparare a cartofilor ţărăneşti necesită o listă redusă de ingrediente. Ne trebuie un kilogram de cartofi roşii, 250 de grame de şuncă afumată, o ceapă mare, nouă linguri de ulei, o linguriţă rasă de piper, două linguriţe de boia, o linguriţă de sare, pătrunjel, iaurt şi apă.

Curăţăm cartofii şi îi tăiem cubuleţe mărişoare sau rondele, după preferinţă. Punem cartofii la fiert, în apă cu sare şi o lingură de ulei. Până fierb cartofii curăţăm o ceapă şi o tăiem fideluţă. La fel procedăm şi cu şunca afumată. Într-o tigaie se încinge uleiul rămas şi se căleşte şunca afumată, pe urmă o scoatem şi punem la călit ceapa. Cartofii fierţi îi amestecăm cu ceapa, şunca afumată, sare, piper, boia.

continuarea pe adevarul.ro

continuarea pe adevarul.ro

Mai multe