Reţetă delicioasă de salată de iarnă făcută de gospodine cu experienţă: „O mănânci mai bine decât friptura“
Sfârşitul verii înseamnă şi grija pentru ce punem în cămară, pieţele fiind pline de ingrediente pentru cele mai gustoase conserve pentru iarnă. O astfel de reţetă, cu legume de sezon, ne-a dezvăluit-o Ioana Călinescu.
Tomatele, ardeiul, vinetele sunt produse pe care le găsim în toate pieţele şi nu ne costă o avere. La acestea adăugăm ţelină, câţiva căţei de usturoi şi, după preferinţe, piper şi foi de dafin şi avem ingrediente pentru o reţetă delicioasă de salată pentru iarnă.
În privinţa cantităţilor nu există o regulă, totul ţinând de câte borcane vrem să pregătim. „Eu am pregătit, pentru iarna trecută, 80 de borcane şi n-a rămas unul. Este o garnitură extraordinară pentru friptură, dar o poţi mânca şi ca un fel separat. Garantat o mănânci mai bine decât friptura“, spune Ioana Călinescu.