Reţetele speciale de plăcintă cu brânză şi mâncare cu mărar preparate de bucătarul care i-a gătit Regelui Mihai

6 iunie 2016   Ponturi în bucătărie

Ducu Paraschiţa este un cunoscut bucătar din Craiova care a gătit pentru Regele Mihai, dar şi pentru preşedinţii României. Ne învaţă cum să pregătim două reţete olteneşti: mâncare de mărar şi plăcintă cu brânză.

Bucătarul Ducu Paraschiţa ne recomandă mâncarea de mărar, care este extrem de simplu de realizat şi este gata în aproximativ o oră. „Verdeţurile din această perioadă,ne asigură o adevărată porţie de sănătate în farfurie. Mâncarea de mărar este 100% oltenească pentru că face parte din aceeaşi gamă cu prazul. Este uşor de făcut şi este gata în aproximativ 50 de minute“, a spus bucătarul.

Mâncare de mărar: 4 porţii Ingrediente: - 600 de grame de mărar (20 chite)

- o jumătate de kilogram de ceapă uscată

- 200 de grame de morcovi

- 4 roşii proaspete

- 200 de grame de ustuori verde

- sare

- piper

- ulei de floarea soarelui

continuarea pe adevarul.ro

continuarea pe adevarul.ro

Mai multe