Rodia menţine sănătatea inimii

12 decembrie 2016   Ponturi în bucătărie

Cu o ceaşcă de boabe de rodie îţi asiguri antioxidanţi, circa 30% din necesarul zilnic de vitamina C şi te protejează de hipertensiune şi boli cardiovasculare. Nu sunt însă singurule atuuri ale rodiei. Reduce tensiunea arterială Consumul frecvent de rodie sau de suc de rodie are puterea de a reduce tensiunea arterială. În doar 2 săptămâni, acest obicei te ajută să obţii o normalizare a tensiunii. De asemenea, rodia reduce nivelul de colesterol rău, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, îndeosebi pe cea periferică, şi combate anemia, pentru că aduce un plus de fier, iar acesta creşte nivelul hemoglobinei din sânge, alungând simptomele anemiei: oboseală, ameţeli, letargie. Îţi îmbunătăţeşte memoria Rodia este recomandată în dieta celor care suferă de Alzheimer. În scopul de a preveni bolile minţii, nu numai Alzheimer, şi pentru a avea o memorie mai bună, mănâncă mai des rodie, dar şi cereale integrale, legume verzi, nuci, carne de pasăre, peşte.

Află alte beneficii ale rodiei pe clicksanatate.ro,

Află alte beneficii ale rodiei pe clicksanatate.ro,

Mai multe