Roşiile protejează pielea de arsurile solare. Cinci alimente care trebuie adăugate în dieta de vară

29 iunie 2018   Ponturi în bucătărie

Este vară, anotimpul când fructele şi legumele de toate culorile încep să se găsească din abundenţă în pieţe. Multe dintre acestea au beneficii nebănuite mai ales în acest anotimp.

Porumbul dulce este un deliciu pe timpul verii. Preparat fiert sau copt, pe lângă faptul că este foarte gustos, conţine şi două tipuri de antioxidanţi: luteina şi zeaxantina care acţionează precum nişte ochelari de soare naturali, ajutând la formarea unui strat de pigmenţi care protejează corneea, filtrând razele dăunătoare ale soarelui. Aceeaşi antioxidanţi ajută la împiedicarea degenerării maculare, principala cauză de pierdere a vederii la oamenii trecuţi de 60 de ani. Consumul de cireşele are şi el o serie de beneficii, printre care şi faptul că îmbunătăţeşte calitatea somnului şi reduce durerile musculare. În plus, compuşii din cireşe ne ajută să fim mai supli şi să ne menţinem greutatea normală.

Afli mai mult de pe https://adevarul.ro

Mai multe