Sarmale de post cu ciuperci şi nuci: secretul preparării celor mai gustoase bucate din Postul Sfintelor Paşti
14 aprilie 2016
Ponturi în bucătărie
Sarmalele de post sunt puse la loc de cinste în perioada sărbătorilor pascale, fiind un preparat extrem de îndrăgit de cei care se abţin de la mâncăruri „păcătoase”. De aceea, vă recomandăm o reţetă savuroasă de sarmale de post cu ciuperci şi nuci.
Sarmale de post cu ciuperci şi nuci: ingrediente
– o căpăţână de varză acră (mare)
– 200 de grame de orez
– 5-6 linguri de ulei
– 2 cepe mari
– 2 linguri de pastă de ardei cu roşii (opţional)
– un morcov
– o jumătate de ţelina, mică (opţional)
– 300-400 de grame de ciuperci
– sare şi piper după gust
– o linguriţă de boia dulce
– o legătură mărar
– o linguriţă cimbru
– 4 linguri de nuci măcinate
– 500 de mililitri de bulion sau 8 linguri de pastă de roşii
Află cum se prepară cele mai bune sarmale de post pe adevărul.ro.