Scriitorul Gil Hovav: „Bucătarii din ziua de astăzi sunt adevărate staruri rock“
Gil Hovav, unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti şi scriitori pe teme culinare din Israel, realizator de show-uri culinare comparat adesea cu Jamie Oliver, nu este adeptul vedetismului de pe sticlă şi consideră că mâncarea are legătură directă cu memoria noastră.
Descendent al uneia dintre cele mai respectabile familii din lumea evreiască, Gil Hovav, în vârstă de 54 de ani, este stră-strănepotul lui Eliezer Ben-Yehuda, cel care a repus în circulaţie limba ebraică, nepotul lui Itamar Ben-Avi, care a pus bazele jurnalismului ebraic şi fiul lui Moshe şi al Drorei Hovav, părinţii fondatori ai Radioului public din Israel. Critic de restaurante, jurnalist şi om de televiziune, Gil Hovav e şi autorul unui roman şi a trei volume de povestiri, istorii de familie în care mâncarea ocupă, bineînţeles, un loc privilegiat. Prezent la Bucureşti la ediţia de anul acesta a Târgului de Carte Bookfest (1-5 iunie), la care Israelul a fost ţara invitată, Gil Hovav a fost, datorită personalităţii sale expansive şi charismatice, unul dintre cei mai fermecători interlocutori posibili, transformând un dialog despre gastronomie şi Israel într-un adevărat spectacol de umor şi talent scriitoricesc.