Secretele Babicului de Buzău, deliciosul salam picant apreciat şi de Napoleon Bonaparte

19 ianuarie 2017   Ponturi în bucătărie

Babicul de Buzău, un salam foarte picant, din carne de porc, este unul dintre produsele de carmangerie cu care buzoienii se mândresc. Reţeta a fost adusă cu sute de ani în urmă, de la sud de Dunăre, de către emigranţii bulgari care s-au stabilit în câmpiile din Muntenia. O legendă spune că însuşi Napoleon a fost cucerit de gustul acestui produs.

Ingrediente folosite la Babicul de Buzău sunt carnea de porc, la care se poate adăuga şi carne de vită pentru a scurta timpul de uscare, ardei iute roşu tocat, bulion de ardei, sare, maţ de vită. Pentru bulionul de ardei, preparat după reţeta sârbilor grădinari, se folosesc numai ardei kapia, care se lasă la uscat într-un sac, timp de o săptămână. Când începe să se scurgă zeama din ardeii kapia, aceştia se dau prin ciur şi se obţine o pastă concentrată.

Sursa foto: tur.ro

Află alte secrete de preparare ale babicului pe adevarul.ro.

Află alte secrete de preparare ale babicului pe adevarul.ro.

Mai multe