Secretele bucătăriei din Mărginimea Sibiului: cum se prepară vuţăle, un desert simplu şi delicios, şi cocoloşul cu brânză şi pastrama de oaie

30 iulie 2015   Ponturi în bucătărie

Reţetele vechi păstrate în satele Mărginimii Sibiului sunt uşor de preparat şi absolute delicioase. Maria Dănoiu, din localitatea sibiană Răşinari, explică modul de preparare a trei astfel de reţete.

Dacă nu aveţi foarte mult timp la dispoziţie şi vreţi să îi surprindeţi pe cei dragi cu un desert simplu, dar foarte gustos, vuţăle pot fi alegerea potrivită.

Cum gătim vuţăle

Aveţi nevoie de cartofi, făină de grâu, pesmet, zahăr şi un pic de sare. “Cartofii se fierb în coajă şi apoi se dau pe răzătoare, se amestecă cu făina de grâu şi sare pentru a obţine un aluat care se taie în suluri subţiri care se fierb în apă. Apoi se dau prin pesmet rumenit în ulei şi, când se servec, se pune zahăr pe ele”, explică Maria Dănoiu.

continuarea pe adevarul.ro

adevarul.ro

Mai multe