Secretele florilor comestibile. La ce trebuie să fim atenţi şi când devin periculoase plantele care se mănâncă

19 aprilie 2016   Ponturi în bucătărie

Chiar dacă, de obicei, florile nu se mănâncă, există câteva comestibile care fac preparatele mai hrănitoare. Înainte de a încerca o reţetă cu flori este indicat să cereţi sfatul medicului, deoarece polenul poate da alergii grave. Cea mai cunoscută floare care se consumă este trandafirul, nelipsit din dulceaţa gustoasă şi parfumată.

Specialiştii spun că florile sunt alimente vegetale naturale şi, la fel ca multe alte alimente din natură, conţin nutrienţi valoroşi pentru sănătatea noastră.

"Petalele de trandafir, cele mai cunoscute şi utilizate flori în bucătărie, conţin bioflavonoide, antioxidanţi şi vitaminele A, B3, C şi E. Folosite nu numai pentru rolul lor decorativ sau parfumul lor, aceste plante pot fi consumate sub formă de ceai, dulceaţă, sirop sau şerbet. Întrucât este deosebit de bogat în vitaminele A, B, C, D si E, ceaiul este folosit în tratarea problemelor digestive, iar uleiul esenţial de trandafir este un bun antidepresiv, ajutând la calmarea şi ridicarea tonusului organismului”, explică Marina Grigore, specialist în apifitoterapie.

continuarea pe adevarul.ro

continuarea pe adevarul.ro

Mai multe