Seminţele încolţite, sursă de sănătate

23 martie 2018   Ponturi în bucătărie

Chiar dacă nu multe persoane îi consumă, germenii în stare crudă sunt extraordinari de buni pentru sănătate. De aceea, integraţi în dietă, pot aduce beneficii multiple.

Proteine de calitate

Calitatea proteinelor din seminţe şi cereale se îmbunătăţeşte vizibil atunci când sunt încolţite. În timpul procesului de germinare, calităţile nutriţionale sunt sporite. Cantitatea de aminoacizi, de exemplu lizina – de care organismul are nevoie pentru a combate răcelile şi pentru a menţine sistemul imunitar sănătos, creşte semnificativ în cazul în care au fost, în prealabil, lăsaţi la încolţit.

Bogaţi în enzime

Potrivit nutriţioniştilor, germenii de grâu pot conţine de 100 de ori mai multe enzime decât fructele şi legumele consumate în stare crudă, aşadar nu ezita să le incluzi în dieta ta.

Citeşte mai mult pe clickpentrufemei.ro

Citeşte mai mult pe clickpentrufemei.ro

Mai multe