Semne că ai o alergie alimentară

5 octombrie 2016   Ponturi în bucătărie

Cele mai multe persoane presupun că alergiile sau intoleranţele alimentare se dezvoltă în copilărie şi că nu e posibil să le ai pe viaţă, însă poţi face alergie la anumite alimente chiar şi la maturitate.

Alergiile alimentare se pot face şi la alimente pe care le consumi de când te ştii. Există însă, o diferenţă între intoleranţă, care provoacă un disconfort şi alergie, care se poate manifesta prin reacţii severe. Unele simptome ale alergiei îţi pot pune viaţa în pericol şi ar fi bine să le cunoşti din timp, pentru a cere ajutor de specialitate la nevoie.

Cine riscă să facă alergie la alimente Mai frecvente la copii, alergiile se manifestă şi la adulţi cel mai adesea în urma consumului de peşte, fructe de mare, nuci, alune. Persoanele alergice la polen şi astmaticii au un risc mai mare de a face şi o alergie alimentară.

continuarea pe clicksanatate.ro

continuarea pe clicksanatate.ro

Mai multe