Sfaturi pentru alimentaţia din timpul postului

29 noiembrie 2016   Ponturi în bucătărie

A început Postul Crăciunului şi fie că suntem sau nu adepţii acestei practici, postul face parte din tradiţia noastră. Dr. Andreea Şuvoială, medic specialist endocrinologie, consiliere nutriţională şi dietetică, la clinica Bio Terra Med, îţi vine în ajutor cu câteva sfaturi de nutriţie pentru această perioadă. Peşte şi fructe de mare (în zilele cu dezlegare) Peştele şi fructele de mare sunt permise în fiecare sâmbătă şi duminică, cât şi în unele zile ale săptămânii (verificaţi calendarul ortodox pentru zilele cu dezlegare la peşte), aşa că profită şi consumă-le cât mai des. Sunt alimente bogate în proteine, grăsimi sănătoase şi vitamine din grupul B şi te vor ajuta să faci faţă temperaturilor scăzute şi te vor feri de răceli. Încercă tofu şi băuturile din soia Aceste produse preparate din boabe de soia sunt săţioase, bogate în proteine şi Calciu şi sărace în grăsimi şi zaharuri. Tofu se potriveşte perfect în salate sau pe post de ”crutoane” într-o supă cremă de legume şi în plus, există atât de multe sortimente încât e greu de crezut ca nu vei găsi unul care să-ţi fie pe plac.

Află alte sfaturi pe care trebuie să le urmezi în timpul postului pe clickpentrufemei.ro.

Află alte sfaturi pe care trebuie să le urmezi în timpul postului pe clickpentrufemei.ro.

Mai multe