Sfaturi pentru prepararea cărnii la grătar

23 octombrie 2015   Ponturi în bucătărie

Sezonul grătarelor a cam trecut, deşi încă mai visăm la zile calde şi însorite care să ne scoată din casă şi să ne trimită cu toată familia şi prietenii la un grătar în aer liber. În lipsa lor, putem prepara friptura perfectă şi acasă. Daily Mirror a publicat ghidul cu sfaturi pentru prepararea cărnii la grătar, cu informaţii de la experţii bucătari de la Tesco Flame Academy.

Sfaturi pentru prepararea cărnii la grătar - Pasul 1

Mai întâi, trebuie să alegi în mod corect bucata de carne pentru grătar. Trebuie să nu aibă grăsime sau zgârciuri. Cele mai bune bucăţi sunt muşchiul sau spatele. Carnea trebuie să stea la temperatura camerei timp de 15-30 de minute înainte să fie pusă pe grătar. Dacă o punem pe foc direct din frigider, se va rumeni foarte tare pe exterior şi interiorul va rămâne crud. Unge ambele părţi ale feliei cu ulei de măsline sau de floarea soarelui, peste care se adaugă piper şi sare.

Sfaturi pentru prepararea cărnii la grătar - Pasul 2

Încinge bine grătarul înainte de a pune pe el carnea. Ea trebuie să sfârâie imediat ce îl atinge şi astfel apar şi dungile specifice cărnii preparate la grătar. Felia trebuie întoarsă o singură dată de pe o parte pe alta.

Sfaturi pentru prepararea cărnii la grătar - Pasul 3

Acordă importanţă maximă timpului de gătire, dar acesta depinde de grosimea feliei şi de tipul de carne aleasă. Ideal ar fi ca felia să aibă numai 1,5 cm grosime. Cei care preferă să fie mai suculentă trebuie să o lase pe foc doar 90 de secunde-2 minute pe fiecare parte, cei care vor o friptură făcută mediu trebuie să o lase câte 2-3 minute, iar cei care vor să fie mai bine făcută trebuie să aştepte câte 4 minute.

Sfaturi pentru prepararea cărnii la grătar - Pasul 4

Ultimul pas este şi el extrem de important. Lasă friptura timp de 5 minute pe un platou încins, înainte de a fi servită. Astfel, zeama lăsată în timpul preparării şi condimentele vor intra bine în carne, care va deveni mai gustoasă.

Mai multe