Somonul creşte coeficientul de inteligenţă

18 noiembrie 2013   Ponturi în bucătărie

Vreţi să vă ajutaţi copiii să fie mai energici, să crească sănătoşi şi puternici?

Somonul este soluţia: un aliment hrănitor şi benefic organismului, de pe urma căruia putem profita din plin.

De ce ar trebui să-l consumăm cât mai des?

Somonul este slab în calorii, conţine o serie de acizi (precum acizii graşi Omega-3) şi proteine.

De asemenea, ajută la sănătatea creierului, fiind cel mai nutritiv peşte pe care trebuie să-l adăugaţi meniului dumneavoastră.

Pe lângă resursele de zinc, fier, vitamina B12 şi B6, somonul nu conţine carbohidraţi, fiind ideal pentru orice dietă.Constituie de departe cea mai bună sursă de grăsimi Omega-3. Aceşti acizi ajută la buna funcţionare a creierului, reducând totodată riscul apariţiei bolii Alzheimer. A fost demonstrat ştiinţific că acest peşte îmbunătăţeste capacităţile cognitive a copiilor, precum şi faptul că pacienţii diagnosticaţi cu Alzheimer prezintă o cantitate scăzută de acizi graşi Omega-3.

Cele mai mari concentraţii de acizi se găsesc în materia cenuşie a creierului, protejând membranele celulare ale acestuia. Elasticitatea acestor membrane este foarte importantă. Fără ea, nu ar mai exista comunicare între celule, ducând astfel la pierderi de memorie şi incapacitatea de a învăţa.

Studiile arată că oamenii care consumă somon bogat în acizi graşi Omega-3 sunt în proporţie de 65% mai feriţi de efectele Alzheimer-ului.

Este recomandat să consumaţi somon de cel puţin două ori pe săptămână, la prânz sau seara. Niciodată nu este prea târziu pentru o dietă bogată în Omega-3. Pentru a face somonul mai savuros, puteţi adăuga lămâie sau mujdei de usturoi, oferindu-i astfel un gust aparte.

Poate nu va fi uşor să vă convingeţi copiii să consume mai des acest aliment, dar efortul va fi răsplătit din plin.

Puteţi pregăti o masă savuroasă şi hrănitoare, dar mai ales,  benefică organismului. Profitaţi din plin-rezultatele sunt garantate

Mai multe