Spanacul, beneficii şi proprietăţi

13 martie 2017   Ponturi în bucătărie

Spanacul este sursa de substanţe nutritive de care organismul are nevoie, plus că este planta primăverii, pe care mulţi oameni o mănâncă cel puţin o dată pe săptămână. Mai mult, este sănătos şi are foarte multe beneficii, chiar şi terapeutice.

Pe lângă cantitatea mare de clorofilă pe care-o conţine, spanacul este o sursă de acid folic, vitaminele A, B1, B2, B6, C, E, K şi PP, fier, caroten, glucide, lipide, luteină, plus spinacină, o substanţă specifică. Totodată, se întrebuinţează ca un reminalizant, hipoglicemiant, antianemic şi nutritiv.

Spanacul poate fi consumat crud sau gătit. Dar elementele nutritive sunt luate cel mai bine din spanacul crud, pe care-l poţi mânca sub formă de salată, şi în care proprietăţile rămân intacte.

Află ce beneficii mai are spanacul pe clickpentrufemei.ro.

Află ce beneficii mai are spanacul pe clickpentrufemei.ro.

Mai multe