Supa de lapte cu ciuperci. Zeamă gustoasă de mâncat în iernile geroase

20 decembrie 2016   Ponturi în bucătărie

Ciupercile şi laptele o combinaţie despre care unii ar spune că nu se cam potriveşte, însă există un bucătar care îmbină cele două produse într-o supă cu gust nemaipomenit pe care nu îl vei uita niciodată

Supa de lapte cu ciuperci e opera lui Uica Mihai, bucătar celebru în părţile Banatului pentru reţetele inedide pe care le pune în farfurie. Om cu suflet mare, Uica Mihai ne-a dezvăluit toate secretele unei supe de lapte cu ciuperci cu care să ne dăm gata cunoscuţii. Se poate servi fierbinte, dar la fel de bine se mănâncă şi rece, având acelaşi gust savuros. “Rade doi morcovi, un pătrunjel şi un păstârnac, pe răzătoarea fir de păr, apoi căleşte răzătura în trei linguri de ulei de măsline, până începe să devină sticloasă. Pentru asta pudrează călitura cu sare şi piper şi mestecă încontinuu cu lingura de lemn. La sfârşit adaugă jumătate de kilogram de ciuperci tăiate lamele, o sută de grame de cârnat oltenesc tăiat rondele şi o mână de cubuleţe de costiţă afumată. Tot amestecând permanent, omogenizează compoziţia, apoi stinge-o cu un litru de apă şi un litru şi jumătate de lapte gras.

Află cum se prepară supa de lapte cu ciuperci pe adevarul.ro.

Află cum se prepară supa de lapte cu ciuperci pe adevarul.ro.

Mai multe