Supă de porumb cu creveți
Această supă este uimitoare, dar cheia este porumbul de bună calitate.
Ingrediente
200 g creveți curățați
1 conservă porumb dulce
1 ceapă
1 rădăcină de pătrunjel
2 căței de usturoi
2 cartofi medii
4 căni supă de legume
200 ml smântână pentru gătit
2 linguri unt
sare și piper
ceapă verde, pentru decor
Mod de preparare
Cureți creveții, extragi tubul digestiv și-i speli bine sub jet de apă rece.
Toci cartofii, ceapa, rădăcina de pătrunjel și usturoiul. Le sotezi în unt, la foc mic, 1 minut. Torni supa de legume, lași să fiarbă circa 20 de minute, adaugi porumbul din conservă, după ce l-ai trecut printr-un jet de apă, și mai fierbi totul încă 10 minute.
Cu ajutorul unui blender, pasezi jumătate din cantitatea de legume, lăsând restul legumelor întregi. Adaugi sare și piper.
Adaugi creveții, legumele întregi și mai fierbi supa 3-4 minute. Torni smântâna de gătit, aduci în punctul de fierbere și potrivești de sare și piper. Servești fierbinte, cu ceapă verde.