Top 7 beneficii ale cartofilor dulci

20 octombrie 2016   Ponturi în bucătărie

Cartoful dulce s-a dovedit a fi un remediu excelent în numeroase afecţiuni. Este bine de menţionat faptul că această legumă previne cancerul mamar, dar şi pe cel intestinal, ţine la distanţă bolile minţii şi combate diabetul. De asemenea, menţine pielea fermă şi face părul strălucitor.

O sursă grozavă de vitamina C, calciu, acid folic,cartofii dulci conţin şi potasiu betacaroten şi mulţi alţi compuşi benefici pentru organism.

1. Vindecă bronşita şi reduc simptomele ulcerului Cartofii dulci sunt un remediu excelent în bronşită datorită concentraţiei mari de vitamina C, fier, dar şi alte elemente nutritive. În plus, aceste legume reduc durerea şi inflamaţiile.

2. Încetinesc procesul de îmbătrânire a pielii

Cartofii dulci conţin o cantitate mare de vitamina A şi betacaroten. Aceste substanţe au un rol esenţial în încetinirea procesului de îmbătrânire al pielii. În plus, menţin părul sănătos, mătăsos şi strălucitor.

continuarea pe clicksanatate.ro

continuarea pe clicksanatate.ro

Mai multe