Trei reţete de vară recomandate de regretatul Radu Anton Roman

8 august 2017   Ponturi în bucătărie

Gospodinele care doresc să-şi suprindă musafirii sau membrii familiilor cu un desert răcoritor, trebuie neapărat să studieze cărţile de reţete ale regretatului Radu Anton Roman.

Pasionat de gastronomie, scriitor şi jurnalist, Radu Anton Roman a reuşit să cucerească inimile românilor cu delicioasele sale reţete culinare. Cele mai multe dintre ele au fost culese în timpul călătoriilor sale prin majoritatea zonelor României şi ulterior publicate în cartea sa de bucate denumită „Bucate, vinuri şi obieciuri româneşti”.

Volumul cuprinde în paginile sale şi câteva reţete de preparate care domolesc dogoarea verii de afară.

Denumit „sirop de smintoancă de pepene gablen”, acest preparat vrea a fi un produs alimentar extrem de răcoritor. Cei care vor să-l încerce au nevoie de o jumătate de kilogram de seminţe decojite de pepene galben, apă şi zahăr. Modul de preparare este destul de simplu: seminţele decojite se amestecă împreună cu apa şi zahărul până se obţine o pastă. Peste produsul rezultate se adaugă apă minerală sau sifon şi se serveşte cu gheaţă“.

Citeşte mai mult pe adevarul.ro

Mai multe