Trucuri culinare care arată cât eşti de priceput în bucătărie: cum se drege mâncarea prea sărată şi ce faci ca să nu umpli casa de miros de peşte prăjit

29 martie 2016   Ponturi în bucătărie

Prăjeşti peşte şi nu ai habar ce să faci ca să nu umpli casa de miros puternic şi neplăcut, mâncarea ţi-a ieşit prea condimentată şi nu ai nicio idee care să-ţi salveze preparatul, iar când sare ulei încins în toate părţile te simţi asediat? Există trucuri pe care orice gospodină sau pasionat de bucătărie ar trebuie să le ştie, dezvăluite de bucătari care se confruntă zi de zi cu astfel de probleme.

Gătitul devine o plăcere atunci când deţii controlul în bucătărie şi ai câte un as în mânecă pentru orice greşeală sau cunoşti mici secrete care te ajută la pregătirea unor preparate ca la carte.

1. Peştele prăjit este delicios, dar nu la fel de plăcut este să-ţi miroasă toată casa a peşte când îl pregăteşti. Un truc la îndemână este să pui o felie de ghimbir proaspăt în uleiul de prăjit.

2. Neplăcut este şi să să sară ulei încins din tigaia pusă pe foc, dar un astfel de neajuns poate fi evitat dacă presărăm în tigaie puţină sare înainte de prăji carnea, de exemplu.

continuarea pe adevarul.ro

continuarea pe adevarul.ro

Mai multe