Trucuri simple pentru a păstra proaspete alimentele congelate
Majoritatea produselor alimentare au perisabilitate crescută, de aceea, uneori, femeile preferă să le prelungească perioada de valabilitate punându-le la congelator. Iată câteva trucuri inteligente de depozitare, pentru a le menţine proaspete mai mult timp.
Fructele de pădure
Dacă pui fructele de pădure în congelator direct în pungi, rişti ca atunci când le dezgheţi să nu mai găseşti decât un piure apos. De aceea, înainte de a face acest proces, spală-le bine, usucă-le cu ajutorul unor prosoape de hârtie, prin tamponare uşoară şi, ulterior, pune-le la congelat pe o hârtie de copt, pe un singur strat. Pe măsură ce se congelează, le pui în recipient eînchise ermetic, într-un alt sertar. În acest fel, atunci când ai nevoie, fructele nu vor fi lipite între ele, astfel încât poţi să iei direct cât ai nevoie.
Carnea
Atunci când pui la congelator carnea cumpărată refrigerată, gândeşte-te la ce vrei să o foloseşti. Carnea de ciorbe să fie separată de cea pentru felul 2 sau pentru aperitive. Notează pe etichete ce tip de carne este, pentru ce va fi folosita si ce greutate are, dar si data la care ai pus-o in congelator. În acest fel vei şti exact ce trebuie să decongelezi atunci când faci mâncare.
Află cum poţi păstra pâinea sau dulciurile proapete mai mult timp.
Află cum poţi păstra pâinea sau dulciurile proapete mai mult timp.