Usturoiul negru previne bolile cardiovasculare

24 august 2017   Ponturi în bucătărie

Cunoscut sunt numele de ”usturoi în vârstă”, usturoiul negru conţine o cantitate mare de substanţe nutritive. Acest tip de usturoi este foarte popular în Asia, mai ales în Japonia, unde este condimentul preferat pentru foarte multe feluri de mâncare. 

Aroma usturoiului negru este uşor dulce şi acidă, iar dimensiunea căţeilor de usturoi se reduce considerabil, proprietăţile lor curative devenind mai concentrate. În plus, nu are mirosul la fel de puternic precum usturoiul normal. Şi, în ciuda aspectului ars, textura este moale şi cremoasă.

Istoria usturoiului negru

Deşi originea usturoiului negru nu este foarte bine cunoscute, se spune că a ”apărut” din munca unui cercetător japonez care dorea să elimine mirosul puternic de usturoi alb. Pentru a face acest lucru,  a pus usturoiul alb la afumat pentru câteva ore. Utilizările acestui "ingredient nou" au fost ulterior demonstrate şi s-au răspândit în întreaga lume.

Pentru ce este bun usturoiul negru

Proprietăţile usturoiul negru sunt nenumărate: are proprietăţi antibiotice, antioxidante (care sunt de 10 ori mai puternice decât ale usturoiului proaspăt), are efect diuretic şi este foarte bun în combaterea problemelor digestive. În plus, usturoiul negru oferă 18 dintre cei 20 de aminoacizi, inclusiv cei 8 aminoacizi esenţiali.

Iată care sunt beneficiile usturoiului negru

Previne bolile cardiovasculare

Usturoiul negru este un aliat excelent pentru sănătatea inimii şi a circulaţiei, deoarece este un antioxidant care scade valorile hipertensiunii arteriale datorită conţinutului său de alicină. În plus, previne riscul de a suferi accident vascular cerebral sau tromboză venoasă.

Citeşte mai mult pe clickpentrufemei.ro

Citeşte mai mult pe clickpentrufemei.ro

Mai multe