Usturoiul uscat reduce colesterolul şi dizolvă plăcile de pe artere. Ce alte plante şi alimente au acelaşi efect
Bolile de inimă sunt ucigaşul numărul 1 al planetei. Alimentaţia şi stilul de viaţă sunt principalii factori de risc.
Cel mai bun lucru pe care îl putem face pentru sănătatea inimii este să avem o dietă potrivită şi echilibrată.
Astfel, alimentele integrale trebui consumate la majoritatea meselor, la fel şi legumele, în timp ce fructele, de 2-3 ori pe zi, recomandă dr. Marilyn Glenviille, specialistă britanică în sănătate şi nutriţie. Aceasta exclude complet din alimentaţie carnea roşie, în timp ce nucile, seminţele, leguminoasele le recomandă a fi consumate 1-2 ori pe zi, peştele şi ouăle, de 2 ori pe zi, lactatele , zilnic, orezul alb, pastele şi cartofii, cu moderaţie, carnea de pasăre, zahărul şi pâinea albă, cu moderaţie sau deloc.
Alături de peştele gras, nuci, seminţe, uleiuri – alimente bogate în acizi graşi esenţiali omega 3 şi care previn coagularea sângelui şi diminuarea nivelurilor de colesterol LDL, este important să mărim aportul de antioxidanţi pe care îi găsim în fructele şi legumele colorate puternic.