Vinul fiert, un leac perfect contra răcelii
Sunt numeroase studii care atestă că un consum regulat şi moderat de vin roşu face bine, reducând riscul de infarct miocardic, demenţă şi accident vascular cerebral. Cercetări recente au scos la iveală faptul că vinul este un aliat puternic şi împotriva unei probleme de sănătate comună: răceala.
Medicii au descoperit că un consum moderat de vin poate contribui la dezvoltarea unui tip de imunitate împotriva celor 200 de virusuri care declanseaşă răceala. Potrivit unui studiu recent, persoanele care consumă mai mult de 14 pahare de vin pe săptămână au un risc cu 40% mai mic de a răci decât abstinenţii. Şi protecţia este chiar mai puternică pentru cei care optează pentru vinul roşu decât pentru cel alb, au spus specialiştii.
Vinul conţine un nivel ridicat de antioxidanţi numiţi flavonoide. Aceştia fac ca sângele să nu se coaguleze şi scad tensiunea arterială. Oamenii de ştiinţă spun că flavonoidele luptă împotriva virusurilor nazale.
Află ce proprietăţi mai are vinul fiert pe clickpentrufemei.ro.
Află ce proprietăţi mai are vinul fiert pe clickpentrufemei.ro.