Andive cu pui pane
adesea sub formă de salată, stropite cu suc de lămâie, cu smântână sau maioneză ori în combinaţie cu legume fierte. Sunt la fel de bune în supe de legume sau cu carne, ca garnituri sau gratinate. Alege-le pe cele cu frunze de un alb curat, fără pete, galbene spre vârfuri, ale căror frunze sunt lipite unele de altele la vârf. Le poţi păstra la frigider pentru câteva zile, în pungi de plastic. Pentru a le îndepărta gustul amar, ţine-le în apă cu sare şi oţet pentru 15-20 de minute.
Ingrediente (2 porţii)
2 andive mari ½ piept de pui 100 g orez cu bobul lung ½ ardei gras roşu ½ ardei gras galben ½ ardei gras verde 1 cartof mare 1 ou 2 linguri făină 50 ml ulei 2 linguri zeamă de lămâie pătrunjel verde sare piper
Mod de preparare
Desfaci andivele şi foloseşti frunzele mari ca suport pentru salata de orez cu pui pane.Fierbi orezul în apă cu sare şi cu o lingură de ulei, scurgi apa şi laşi orezul să se răcească. Separat, fierbi cartoful în coajă, scurgi apa, cureţi coaja şi-l tai cuburi. Tai ardeii şi pieptul de pui cuburi subţiri, ca pentru pane.Amesteci oul cu făina, sare şi piper şi diluezi cu puţină apă. Treci cuburile de carne prin acest sos, le prăjeşti în ulei încins şi le scoţi pe prosop absorbant pentru a înlătura excesul de grăsime.Aşezi pe foile de andive o lingură de orez, cubuleţe de cartofi, ardei, condimentezi cu sare şi piper, stropeşti cu ulei şi zeamă de lămâie, adaugi un şniţel şi serveşti decorat cu pătrunjel verde.