Aripioare de pui cu miere şi ghimbir. Reţeta lui Jamie Oliver
Cui nu-i plac aripioarele de pui picante? Jamie Oliver, renumitul bucătar şi realizator TV, ne oferă un secret: pentru a obţine aripioare gustoase şi uşor crocante, marinează-le peste noapte şi lasă-le un timp la temperatura camerei înainte să le prepari pe grătar.
Aripioare de pui cu miere şi ghimbir. Reţeta lui Jamie Oliver - Ingrediente
25 de aripioare de pui
Pentru marinata de miere şi ghimbir
5 cepe verzi, tăiate fin 5 linguri de miere 2 linguri sos de soia 1 ardei iute (chili) roşu, feliat 1 bucăţică de ghimbir de 1-2 cm, dată prin răzătoare 4-5 crenguţe de cimbru, cu frunzele alese.
Aripioare de pui cu miere şi ghimbir. Reţeta lui Jamie Oliver - Mod de preparare
Amesteci într-un bol toate ingredientele pentru marinată, ca să obţii un sos lipicios şi consistent. Aşezi toate aripioarele de pui într-o tavă mare, deloc adâncă, într-un singur strat. Torni marinata peste carne, acoperi cu folie de plastic şi laşi aripioarele la frigider 24 de ore, să se marineze.
Încălzeşti grătarul sau o tigaie grill. Frigi aripioarele 15-20 de minute, întorcându-le cât mai des, până se rumenesc şi trec testul cu scobitoarea: când le înţepi, carnea să fie făcută. Dacă le prepari într-o tigaie grill, dai aripioarele la cuptorul încins la 180 de grade, şi le laşi aproximativ 10-15 minute, ca să fii sigură că sunt bine făcute la interior.
Sursa + foto: www.jamieoliver.com
Cele mai gustoase aripioare de pui cu sos de smântână FOTO
Cele mai gustoase aripioare de pui cu sos de smântână FOTO
Cele mai bune aripioare picante FOTO