Bile cu şuncă
3 aprilie 2015
Rețete cu carne
În cazul în care nu ţii post, poţi da o şansă acestor bile cu şuncă. Merită încercate!
De ce ai nevoie pentru bile cu şuncă
› 500 g cartofi › 100 g şuncă slabă › 2 ouă › 50 g parmezan › 2 linguri făină › 2 linguri pesmet › 50 g telemea de oi › 1 legătură pătrunjel › sare › piper › ulei pentru prăjit
Cum se prepară bile cu şuncă
Speli bine cartofii şi îi fierbi cu tot cu coajă în apă cu sare. Scurgi apa, cureţi coaja şi pasezi cartofii ca pentru piure.
Aşezi cartofii pasaţi într-un castron, adaugi peste ei şunca tăiată cubuleţe, parmezanul ras, pătrunjelul tocat, brânza mărunţită, un ou, sare, piper şi amesteci.
Din compoziţie modelezi crochete rotunde, pe care le treci prin făină, ou bătut, iar la sfârşit prin pesmet, după care le rumeneşti în ulei încins. Le serveşti calde.