Borş de crap
Ştim că recent v-am dat o altă reţetă de ciorbă de peşte, dar pentru zilele de dezlegare la peşte acestea sunt binevenite.
Ingrediente (6 porţii)
1 cap şi 1 coadă de crap ½ kg cartofi 2 cepe 3-4 morcovi potriviţi 1 legătură pătrunjel 1 l de borş ulei sare piper coacăze roşii pentru decor
Mod de preparare
Cureţi bucăţile de peşte şi le speli. Speli pătrunjelul, cureţi de coajă cartofii şi morcovii. Speli şi cureţi ceapa, apoi o tai mărunt.
Tai cartofii cubuleţe, morcovii rondele şi pui la fiert în 3 ½ litri de apă caldă. După ce s-au înmuiat legumele, adaugi ulei şi bucăţile de peşte. Mai laşi să fiarbă 5 minute.
Adaugi borşul fiert separat, sare şi piper după gust, şi mai laşi ciorba să dea în câteva clocote. Iei de pe foc şi adaugi pătrunjelul tocat mărunt. O serveşti caldă, cu pâine prăjită.
Dacă ai musafiri, când serveşti ciorba de peşte pune în bol două crenguţe de pătrunjel, iar de jur împrejurul bolului risipeşte câteva boabe de coacăze roşii. Aranjamentul este superb.