Borş de perişoare
Acru şi fierbinte, un borş de perişoare este oricând binevenit în zilele geroase de iarnă.
Ingrediente pentru borş de perişoare
250 g carne tocată (vită cu porc) 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină mică 2 cepe mari 2 linguri orez 2 ouă 2 linguri ulei borş 50 g tăieţei sare piper leuştean verde sau uscat 1 l supă de legume
Mod de preparare pentru borş de perişoare
Carnea tocată se amestecă bine cu ceapa dată pe răzătoarea mare. Se pune orezul spălat bine, ouăle bătute, se condimentează cu sare şi piper şi se amestecă. Se formează perişoarele şi se fierb într-o oală cu supă de legume circa 20 de minute. Se curăţă zarzavaturile şi o ceapă, se dau pe răzătoarea mare sau se taie după dorinţă. Se călesc în ulei câteva
minute, se adaugă trei litri de apă şi se fierbe circa 30 de minute. Se adaugă tăieţeii, se potriveşte gustul de sare şi se mai lasă pe foc 10 minute. Se adaugă borşul, perişoarele
şi se mai lasă să dea în câteva clocote. Se opreşte focul şi se aromează borşul de perişoare cu leuştean verde sau uscat.
sursa foto: Photoland