Borş de peşte cu sfeclă
Combinaţia de sfeclă cu peşte într-un borş cald gustos este ideakă pentru cină într-o seară rece de iarnă.
Ingrediente (6 porţii)
6 medalioane de peşte 1 sfeclă roşie 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 ceapă mare câteva frunze varză 2 cartofi 1 ardei gras 1 lingură pastă de roşii 500 ml borş 1 legătură ceapă verde sare piper smântână pentru servit, opţional
Mod de preparare
Pui la fiert doi litri de apă şi când începe să clocotească adaugi ceapa, rădăcina de pătrunjel, morcovul, sfecla roşie, cartofii, ardeiul gras, varza, tăiate după preferinţă. Laşi să fiarbă până când legumele sunt pătrunse şi adaugi peştele.
Potriveşti gustul de sare şi piper, laşi să fiarbă cinci minute, adaugi pasta de roşii, borşul clocotit şi spumuit separat şi mai laşi 10 minute. Acoperi cu un capac pentru a se aromatiza, apoi serveşti cu smântână şi frunze de ceapă verde tocate, adăugate direct în farfurie.