Brioşe cu bacon şi spanac, ideale pentru micul dejun FOTO
Încearcă şi tu aceste brioşe cu bacon şi spanac şi te vei convinge cât de uşor se prepară. Toate ingredientele din această reţetă alcătuiesc baza unui mic dejun hrănitor. Brioşele au proteine din ouă, carne (bacon), legume (spanac) şi caşcaval sau prânză, după cum preferi. În plus, odată ce le mănânci, îţi vor menţine senzaţia de saţietate un timp îndelungat.
Ingrediente (12 brioşe)
6 ouă 60 ml lapte 1 praf de sare 200 g caşcaval ras 230 g spanac proaspăt, fiert şi scurs 6 felii de bacon, prăjit, scurs de grăsime şi tocat 50 g parmezan ras, opţional
Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul la foc potrivit. Foloseşti o tavă normală de brioşe, cu 12 forme. Tapetezi formele de brioşe cu ulei sau spray pentru gătit.
Într-un bol mare, baţi ouăle până la omogenizare. Adaugi laptele, sarea, caşcavalul ras şi amesteci.
Încorporezi spanacul, fiert în prealabil şi scurs.
Pui baconul prăjit în compoziţia de ouă.
Torni amestecul în formele de brioşe, dar le umpli doar trei sferturi, nu complet.
Dacă vrei, razi puţin parmezan peste fiecare brioşă.
Dai tava la cuptorul încins, în prealabil, 25 de minute. Scoţi formele din cuptor, laşi brioşele să se răcească 30 de minute înainte să le scoţi din tavă şi le serveşti ca atare.
Sursa + foto: juliasalbum.com