Brioşe cu dovlecei şi şuncă
Profită de gustul delicios al dovleceilor şi prepară pentru cei din familia ta aceste brioşe gustoase şi sănătoase.
Ingrediente (12 brioşe)
2 dovlecei daţi prin răzătoarea mare şi scurşi de apă 1 ceapă verde, tăiată fin 50 g şuncă presată, tocată 50 g brânză sau caşcaval ras 2 căni făină 1 lingură praf de copt 1 praf de sare 3 ouă 60 ml ulei 180 ml lapte 123 g brânză ricotta moale 2 linguri pătrunjel verde tocat
Mod de preparare
Încălzeşti cuptorul la 190 °C. Ungi o tavă de brioşe cu 12 forme.
Pui trei sferturi din cantitatea de dovlecei daţi prin răzătoare într-un bol mare, adaugi ceapa, şunca, brânza şi făina amestecată cu praful de copt şi cu sarea. Amesteci bine ca să se combine ingredientele.
Baţi ouăle şi le amesteci cu uleiul, laptele şi brânza ricotta până se omogenizează. Le torni peste compoziţia de dovlecei. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Adaugi pătrunjelul tocat şi amesteci ca să se combine ingredientele. Împarţi aluatul în cele 12 forme de brioşe şi presari restul de dovlecei raşi.
Dai tava la cuptor 15-20 de minute, până se rumenesc brioşele şi devin tari. Le scoţi şi le laşi 5 minute în tavă. Le laşi pe un grătar să se răcească şi le serveşti calde sau reci.
Sursa + foto: www.taste.com.au