Brioşe de carne tocată

22 iulie 2016   Rețete cu carne

Când cei mici refuză să mânânce mâncarea, îi poţi păcăli, prezentând-o în alt mod, pe care vor fi nerăbdători să-l încerce.

De ce ai nevoie pentru brioşe cu carne tocată

Pentru brioşe

1 lingură ulei

200 g ceapă tocată

100 g morcov ras

1 linguriţă oregano

2 căţei de usturoi

200 ml suc de roşii

750 g carne tocată, porc şi vită

200 g pesmet

2 linguri muştar

piper

2 ouă

Pentru piure

1 kg cartofi

50 ml lapte

50 g smântână

3 linguri unt

1 praf de sare

piper

Cum se prepară brioşele de carne tocată

Încingi uleiul în tigaie şi căleşti ceapa şi morcovul până se înmoaie. Pui oregano şi usturoiul pisat şi mai laşi pe foc 1-2 minute, după care dai deoparte. După ce s-a răcit pui jumătatea din sucul de roşii şi restul ingredientelor, amestecând până se omogenizează. Ungi cu ulei fiecare formă de brioşe, pui umplutura, o nivelezi şi aşezi peste fiecare două linguri de suc de roşii. Dai la cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau până când sunt gata brioşele.

Fierbi cartofii curăţaţi în apă cu sare până intră furculiţa cu uşurinţă în ei. Îi scurgi, îi pasezi, adaugi untul la temperatura camerei, laptele cald şi smântâna. Asezonezi cu sare şi piper după gust şi torni piureul în poş. Decorezi cu el brioşele de carne scoase din forme.

Sursa foto https://firstlookthencook.com

https://firstlookthencook.com

Mai multe