Bucatini cu somon afumat

7 martie 2024   Rețete cu carne

Trebuie să prepari o cină rapidă? Fă această reţetă de paste cu somon afumat.

Ingrediente

400 g paste bucatini (sau orice tip de paste preferate)

200 g somon afumat, tăiat felii

120 ml smântână lichidă

50 g unt nesărat

1 ceapă mică

2 căței de usturoi

120 ml supă de legume

zeama de la 1 lămâie

sare și piper

cimbru uscat

Mod de preparare

Gătești pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, într-o oală mare cu apă sărată, până când sunt al dente. Le scurgi și le dai deoparte.

Într-o tigaie mare, topești untul, adaugi ceapa tocată fin și usturoiul mărunțit, le călești până când devin moi și aromate. Pui somonul afumat în tigaie, iar după 2 minute, torni supa de legume și lași să dea în clocot încă 2-3 minute. Reduci focul și adaugi smântâna lichidă. Lași amestecul să fiarbă ușor, câteva minute, pentru a se îmbina aromele. Adaugi zeama de lămâie în sos și condimentezi cu cimbru, sare și piper.

Amesteci ușor pastele fierte în tigaie, până când sunt bine acoperite cu sosul cremos.

Mai multe