Budincă de carne şi măsline

30 decembrie 2014   Rețete cu carne

O alternativă la mâncărurile grele şi cu carne de porc din ultimele zile.

Ingrediente

500 g carne tocată de vită

2 chifle sau ½ pâine

100 ml lapte

1 ceapă mare

1 roşie

ulei de măsline

80 g măsline verzi

2 ouă

sare

piper

1 crenguţă de rozmarin

200 g caşcaval ras

Tai pâinea cubuleţe, torni laptele peste ele şi le laşi să se înmoaie. Toci ceapa cât mai mărunt şi roşia cubuleţe. Căleşti ceapa, adaugi roşiile şi rozmarinul şi mai laşi 2 minute, apoi iei cratiţa de pe foc şi scoţi rozmarinul.

Într-un vas amesteci carnea tocată, pâinea bine stoarsă de lapte, legumele călite, măslinele şi ouăle. Condimentezi cu sare şi piper şi omogenizezi amestecul. Pui compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie de copt. Coci în cuptorul încins aproximativ 30 minute, presari caşcavalul ras şi mai laşi la cuptor 10-15 minute.

Mai multe