Budincă de dovlecei cu pui

4 noiembrie 2025   Rețete cu carne

Îţi propunem o reţetă fabuloasă de budincă, cu dovlecei, carne de pui.

Ingrediente

400 g dovlecei

4 ouă

sare

piper

300 g piept de pui fiert și tocat

1 lingură ulei de măsline

2 linguri iaurt

1 cățel de usturoi pisat

mărar proaspăt, pentru decor

Mod de preparare

Faci un amestec din ouă, iaurt, usturoi, sare și piper. Torni peste dovleceii rași și bine scurși, apoi adaugi carnea de pui tocată. Amesteci totul bine până obții o compoziție omogenă.

Torni compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau unsă ușor cu ulei.

Coci în cuptorul preîncălzit 35–40 de minute, până se leagă și se rumenește ușor. Servești caldă sau rece, presărată cu mărar proaspăt.

Mai multe