Budincă de mămăligă cu bacon şi caşcaval
Când spui mămăligă te gândeşti fie la bulz, fie la o porţie zdravănă de mămăligă cu brânză şi smântână. Noi avem altă idee!
Ingrediente
250 g mălai 750 ml apă 4 felii bacon 100 g caşcaval 1 lingură unt 250 g telemea sare
Cum se prepară
Se pune la fiert apa cu un praf de sare. Când dă în fiert, se toarnă mălaiul în ploaie, amestecând continuu cu un tel sau cu o lingură de lemn. Se acoperă cu un capac, se dă focul foarte mic şi se lasă să fiarbă 10 minute. Se ia mămăliga de pe foc, se încorporează caşcavalul ras şi untul, amestecând energic. Se toarnă jumătate din mămăligă într-un vas termorezistent, se întinde telemeaua rasă, se toarnă restul de mămăligă şi se presară baconul tăiat cubuleţe deasupra. Se dă la cuptor 25 de minute. Se serveşte caldă.