Burger de berbecuţ în chifle de casă

18 septembrie 2014   Rețete cu carne

Chef Andrei Ţandără, bucătarul emisiunii „Click! Poftă bună!“, cu care te întâlneşti în fiecare sâmbătă, de la ora 11.30, la Prima TV, îţi arată cum să faci acest delicios burger.

Ingrediente

Pentru aluat

500 g făină 7 g drojdie uscată sau 25 g prospătă 300 ml apă plată 6 g busuic tăiat fin sare ulei

Pentru burgeri

700 g carne tocată de berbecuţ

2-3 g ardei iute uscat

cimbru verde tăiat fin

2 căţei de usturoi

6 felii de parmezan copt

sare

piper

rozmarin mărunţit

Sos pesto

100 g busuioc

1 căţel usturoi

30 ml ulei de măsline

sare

piper

40 g parmezan ras

Garnitura

1 avocado tăiat cubuleţe

câteva fire de cepşoară mărunţite

12 roşii cherry tăiate

1 mână de spanac tânăr

sare

zeama de la ½ lămâie

piper

ulei

Mod de preparare

Pentru chifle, frămânţi un aluat elastic. Presari făină pe blatul de lucru, pui coca, faci din ea un sul pe care-l tai în şase bucăţi. Întinzi foaie de copt într-o tavă, aşezi chiflele la distanţă să nu se lipească, şi faci cu vârful unui cuţit câte o cruce, ungi fiecare bucată cu ulei, ca să fie cât mai crocantă, mai presarie pe ele puţină făină şi dai 25 de minute la cuptor. Scoţi tava şi laşi chiflele deoparte.

Pentru sosul pesto, pui toate ingredientele într-un bol şi mixezi până când obţii o pastă.

Dai carnea de berbecuţ prin maşina de tocat, apoi o amesteci cu ingredientele pentru burgeri. O dai la frigider, acoperită, pentru 30 de minute.

Încingi o tigaie fără ulei, împarţi carnea în şase burgeri, îi formezi puţin mai mari decât chiflele, şi îi frigi cinci minute pefiecare parte. Îi laşi deoparte.

Pentru garnitură, amesteci toate ingredientele într-un bol, presari sare, ulei şi piper după gust. Potriveşti gustul cu zeamă de lămâie.

Tai chiflele pe jumătate, ungi partea de jos cu pesto, aşezi câteva frunze de spanac, sos salsa, burgerii, discul de caşcaval şi acoperi cu cealaltă felie de chiflă şi serveşti.

Mai multe