Cârnăciori în aluat

17 mai 2016   Rețete cu carne

Un excelent aperitiv pentru petreceri cu mai mulţi invitaţi.

Ingrediente (5 porţii) 300 g făină 2 vârfuri de cuţit cu sare 200 g unt 1 gălbenuş 6 linguri apă rece 1 pliculeţ drojdie uscată 10 cârnăciori de bere ulei

Mod de preparare

Pentru aluat, amesteci făina într-un vas cu drojdia uscată şi sarea. Adaugi untul tăiat bucăţi. Faci o adâncitură în centru, pui gălbenuşul, adaugi apa şi frămânţi un aluat omogen, pe care-l laşi la cald 30 de minute.

Întinzi aluatul cu sucitorul pe o suprafaţă plană şi-l tai fâşii. Înfăşori cârnăciorii şi îi pui într-o tavă încăpătoare unsă în prealabil cu ulei. Coci cârnăciorii în aluat în cuptorul preîncălzit 25-30 de minute. Îi serveşti calzi, însă sunt buni şi reci.

Mai multe