Cârnăciori în foitaj

20 noiembrie 2014   Rețete cu carne

Aperitivul perfect pentru orice ocazie!

Ingrediente

Pentru aluat

170 g făină 1 gălbenuş 100 g unt 2 linguri apă rece

Pentru umplutură

300 g cârnaţi afumaţi

1 gălbenuş pentru uns deasupra

Cum se prepară

Se mixează sau se frământă cu mâna ingredientele pentru aluat până când se formează un aluat omogen şi elastic. Se înfăşoară într-o folie şi se lasă la frigider circa 30 de minute

înainte de a fi folosit. Se întinde aluatul pe planşeta pudrată cu făină într-o foaie subţire, dreptunghiulară.

Se aşază cârnaţii pe una din laturile dreptunghiului, se rulează cu cârnaţii în interior, se unge la capăt şi deasupra cu gălbenuş bătut cu o lingură de apă.

Se aşază rulourile într-o tavă tapetată cu folie specială de copt. Se porţionează în bucăţi de circa 3 cm şi se coc în cuptorul preîncălzit circa 40 de minute, până se rumenesc fumos deasupra.

sursa foto: Shutterstock

Mai multe