Cârnat cotechino pe pat de linte

23 decembrie 2025   Rețete cu carne

Considerat simbol al belșugului și norocului, acest preparat este nelipsit de pe mesele festive italiene, în special la Anul Nou.

Ingrediente

1 cârnat cotechino

500 g linte

3 căței de usturoi

1 ceapă

1 crenguță rozmarin

câteva felii șuncă tăiate fin

1 lingură ulei

sare

piper

Mod de preparare

Fierbi cârnatul cotechino în învelișul de plastic în care l-ai cumpărat, îl ții pe foc 30 de minute, apoi îl scoți din ambalaj, îl tai felii rotunde și-l lași deoparte.

Separat, pui lintea la fiert cu crenguța de rozmarin și cu un cățel de usturoi. O ții până când se înmoaie puțin, apoi o scurgi și păstrezi apa.

Tai ceapa mărunt și zdrobești usturoiul rămas. Așezi o tigaie pe foc, pui uleiul și șunca, o ții să se topească, apoi adaugi lintea. Amesteci și torni câteva polonice din apa în care a fiert lintea și o ții la foc mic 15 minute, ca să scadă sosul. Potrivești de sare ș piper după gust.

Pui lintea în farfurie, așezi peste ea feliile de cârnat și servești.

Mai multe