Cârnaţi cu legume
O zi specială fără un aperitiv cu cârnăciori este ca nunta fără lăutaru, spune o vorbă veche din popor. Iar aceste aperitive se cer musai însoţite de un vin roşu.
Ingrediente (8 porţii)
8 cârnăciori (polonezi) 1 ardei gras galben 1 ardei gras roşu 1 ceapă roşie mare 2 linguri ulei 500 ml bere 100 ml ketchup sare
Mod de preparare
Speli şi cureţi ardeii şi ceapa, după care le tai fâşii subţiri. Crestezi orizontal cârnăciorii pe toată lungimea până la jumătate. Ai grijă să nu fie prea adânci crestăturile. Aşezi în crestături fâşii de ardei şi ceapă, alternându-le. Fâşiile de legume rămase le sotezi în puţin ulei încins, le pui într-un vas termorezistent, adaugi berea amestecată cu
ketchupul şi sare, după gust. Aşezi cârnăciorii şi introduci vasul în cuptorul preîncălzit pentru circa 40 de minute.