Cârnaţi cu orez

21 octombrie 2014   Rețete cu carne

Poate fi un preparat banal, dar te poate scoate dintr-o situaţie care poate deveni disperată. Şi ca să nu laşi lucrurile la voia întâmplării, aceasta este propunerea noastră în caz de criză.

Ingrediente

250 g cârnaţi 200 g orez 3 linguri ulei 2 cepe 2 căţei de usturoi 1 ardei gras roşu 2 linguri pastă de roşii 1 linguriţă boia dulce cimbru oregano rozmarin 500 ml supă de legume sare piper

Mod de preparare

Se pune la fiert orezul în apă cu sare pentru 10 minute. Între timp se toacă ceapa şi usturoiul mărunt. Se călesc în uleiul bine încins până încep să-şi schimbe culoarea. Se adaugă cârnaţii tăiaţi bucăţi de 4 cm şi crestaţi la capete, papiote cum li se spune la restaurant. Se rumenesc uşor.

Se adaugă ardeiul tăiat cubuleţe, condimentele şi pasta de roşii. Se pune şi orezul fiert, se amestecă şi se sting cu supa de legume. Se pune vasul la cuptor şi se lasă să fiarbă 30 de minute. Se serveşte cald, garnisit cu rozmarin.

sursa foto: Photoland

Mai multe