Cârnaţi în aluat

7 decembrie 2016   Rețete cu carne

Din cârnaţii proaspeţi, uşor afumaţi, obţii acest aperitiv delicios. Îi poţi servi simpli sau cu un sos de bază de brânză.

De ce ai nevoie pentru cârnaţi în aluat

500 g făină

125 ml apă călduţă

125 ml lapte călduţ

2 ouă

50 g unt moale

1 praf sare

1 linguriţă zahăr

1 plic drojdie uscată

15 cârnăciori semiafumaţi

1 ou, pentru uns

 Cum se prepară cârnaţi în aluat

Amesteci apa cu laptele. Freci drojdia cu zahărul şi torni  2 linguri din amestecul de lapte şi apă. Cerni făina, pui drojdia şi, separat, amesteci oule cu restul de lapte şi cu untul, apoi răstorni amestecul peste făină şi începi să frămânţi. Presari sarea şi frămânţi un aluat nelipicios. Îl laşi să dospească.

Întinzi aluatul, tai pătrate atât cât să îmbraci cârnaţii, apoi rulezi. Îi aşezi într-o tavă tapetată şi îi dai la cuptor 20 de minute, îi scoţi, îi ungi cu oul bătut şi îi mai ţii în cuptor până se rumenesc.

Mai multe